TIEDOTE 15.3.2020

Suomen hallitus päätti 12.3.2020 rajoittaa yleisötapahtumien järjestämistä koronavirustartuntojen estämiseksi. Päätöksen mukaan kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan 31.5.2020 saakka. Lisäksi suositellaan, että myös kokousten järjestäjät harkitsevat riskiarvioiden pohjalta vastaavien tilaisuuksien järjestämistä.

Suomen Kennelliiton hallitus päätti 12.3.2020 toimenpiteistä, joilla pyritään estämään COVID 19 -koronaviruksen leviämistä. Tällä päätköksellä kaikki koiranäyttelyt, kokeet ja kilpailut sekä Kennelliiton suunnittelemat muut tilaisuudet perutaan 31.5.2020 saakka.

Whippet Harrastajat r.y. Suomen Kennelliiton jäsenenä huomioi toiminnassaan sen ja Suomen viranomaisten antamat ohjeistukset. Näillä toimilla Whippet Harrastajat pyrkii huolehtimaan toimista tartuntojen vähentämiseksi. Myös ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla tulee välttää ja erityisen tärkeää tämä on riskiryhmiin kuuluvien iäkkäiden ja perussairaiden henkilöiden suojelemiseksi.

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous on kutsuttu koolle 5.4.2020. Poikkeuksellisesta tilanteesta johtuen Whippet-Harrastajat ry:n hallitus on päättänyt siirtää kokouksen myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Kokous kutsutaan uudelleen koolle sääntöjemme mukaisesti.

Hallitus on myös päättänyt että se ei lähetä edustusta SVKL:n kevätkokoukseen 21.3.2020.

W-H ry:n maasto- ja veteraanimaastomestaruus, SIC ry:n maastomestaruus ja avoin kilpailu 02.-03.5.2020 on peruttu. Näin ollen mestaruuksia ei valitettavasti jaeta vuonna 2020.

Agilityn rotumestaruudet oli tarkoitus ratkoa TAMSK:in kilpailuissa 14.3.2020. Nämä kilpailut ovat myös peruttu, joten agilitytoimikunta järjestää uuden äänestyksen rotumestaruuksien järjestämispaikasta ja ajankohdasta myöhemmin, kunhan varmistuu että kisakausi jatkuu normaalisti kesäkuun alussa.

Seuraamme tilannetta aktiivisesti ja pohdimme mahdollisia vaikutuksia toimintaan kesäkuun osalta. Järjestämiämme tapahtumia kesäkuulla ovat:

  • Rata: W-H ry. Kasvattajakilpailu 06.06.2020 (Tampere, PVK järjestäjänä)
  • Näyttely: Erikoisnäyttelyviikonloppu 13.-14.6.2020 (Kaarina)

Muiden tapahtumien osalta seuraamme aktiivisesti viranomaismääräyksiä ja järjestävien kerhojen toimenpiteitä.

Koronaviruksen vaikutuksista koiraharrastukseen tiedotetaan Kennelliiton sivuilla https://www.kennelliitto.fi/kysymyksia-ja-vastauksia-covid-19-koronaviruksesta

Whippet-Harrastajat ry hallitus