Yhdistyksen toiminta

Whippet-Harrastajat ry perustettiin vuonna 1982 ja rotujärjestöoikeudet saimme vuonna 1996.

Vuonna 2016 yhdistyksessä on noin 770 jäsentä.

Toiminnan tavoitteita ovat mm. rodun kehittäminen, jäsenistön tiedon lisääminen, rodun tekeminen myönteisesti tunnetuksi sekä  kaiken harrastustoiminnan tasapuolinen kehittäminen ja edistäminen (näyttelyt, maasto- ja ratajuoksut). Yhdistyksen sisällä toimii erilaisia toimikuntia, joista jokainen vastaa omasta osa-alueestaan ja sen kehittämisestä.

Whippet-Harrastajat ry on toimintansa aikana järjestänyt lukemattomia rata- ja maastojuoksukilpailuja, erikoisnäyttelyitä, tapahtumia sekä erilaisia harrastaja- ja kasvattajatilaisuuksia, toimittanut Whippet-lehteä ja pentuopasta, ja myynyt erilaisia kerhotuotteita.

Whippet-Harrastajat ry tarjoaa Sinulle ja koirallesi mahdollisuuden harrastaa monipuolisesti.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

KATTOJÄRJESTÖT

KENNELLIITTO

Suomen Kennelliitto on valtakunnallinen koira-alan asiantuntijajärjestö ja se on perustettu vuonna 1889. Liiton tavoitteena on edistää puhdasrotuisten koirien kasvatusta ja monipuolista koiraharrastusta sekä parantaa koiranpitoa Suomessa. Kennelliitto jakaa asiantuntijatietoa, ja se toimii kattavasti suomalaisen ja kansainvälisen koiratoiminnan etujärjestönä.

SUOMEN VINTTIKOIRALIITTO

Suomen Vinttikoiraliitto ry toimii vinttikoirien jalostus-, kasvatus- ja koetoimintaa harrastavien yhdistysten keskusjärjestönä. Vinttikoirien juoksukoetoimintaa (rata-, maasto- ja ajuekoe) koskevat ohjeet ja säännöt löytyvät SVKL:n sivuilta.

MUITA WHIPPETJÄRJESTÖJÄ JA -KERHOJA

Eurooppa