Yhdistyksen toiminta

Whippet-Harrastajat ry on rotujärjestö, joka perustettiin vuonna 1982. Rotujärjestöoikeudet saimme vuonna 1996. Rotujärjestönä yhdistys johtaa ja valvoo harrastamansa rodun jalostusta ja kaikinpuolista kehittämistä sekä edistää rodun harrastusta.

Vuonna 2018 yhdistyksessä on noin 700 jäsentä.

Yhdistyksen toiminnan tavoitteita ovat mm. rodun kehittäminen, jäsenistön tiedon lisääminen, rodun tekeminen myönteisesti tunnetuksi sekä kaiken harrastustoiminnan tasapuolinen kehittäminen ja edistäminen (näyttelyt, maasto- ja ratajuoksut). Yhdistyksen sisällä toimii erilaisia toimikuntia, joista jokainen vastaa omasta osa-alueestaan ja sen kehittämisestä.

Whippet-Harrastajat ry on toimintansa aikana järjestänyt lukemattomia rata- ja maastojuoksukilpailuja, erikoisnäyttelyitä, tapahtumia sekä erilaisia harrastaja- ja kasvattajatilaisuuksia, toimittanut Whippet-lehteä ja pentuopasta, ja myynyt erilaisia kerhotuotteita.

Whippet-Harrastajat ry tarjoaa Sinulle ja koirallesi mahdollisuuden harrastaa monipuolisesti.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

KATTOJÄRJESTÖT

KENNELLIITTO

Suomen Kennelliitto on valtakunnallinen koira-alan asiantuntijajärjestö ja se on perustettu vuonna 1889. Liiton tavoitteena on edistää puhdasrotuisten koirien kasvatusta ja monipuolista koiraharrastusta sekä parantaa koiranpitoa Suomessa. Kennelliitto jakaa asiantuntijatietoa, ja se toimii kattavasti suomalaisen ja kansainvälisen koiratoiminnan etujärjestönä.

SUOMEN VINTTIKOIRALIITTO

Whippet-Harrastajat ry on Suomen Vinttikoiraliitto ry: jäsenkerho. SVKL toimii vinttikoirien koetoimintaa harrastavien yhdistysten keskusjärjestönä sekä rotujärjestönä jäsenkerhoinaan oleville rotua harrastaville yhdistyksille, joilla siis ei ole rotujärjestön statusta. Vinttikoirien juoksukoetoimintaa (rata-, maasto- ja ajuekoe) koskevat ohjeet ja säännöt löytyvät SVKL:n sivuilta.

MUITA WHIPPETJÄRJESTÖJÄ JA -KERHOJA

Eurooppa

Pohjois-Amerikka

Australia

Yhdistynyt Kuningaskunta – Whippet Breed Council

Kerhot: