Whippet-Harrastajat ry:n kasvattajakilpailun sekä Team Race -joukkuekilpailun sääntöihin on tullut muutoksia, jotka astuvat voimaan 1.1.2017. Uudet säännöt on koonnut W-H:n kilpailutoimikunta ja sääntömuutokset on hyväksynyt W-H:n hallitus.
Merkittävimmät muutokset näiden erikoiskilpailujen säännöissä ovat ne, että kasvattajakilpailun joukkueessa on kahdesta koirasta vähintään toisen oltava rotumääritelmän mukaisesti mittaan menevä ja Team Race -joukkueen koirista vähintään 2/4 on oltava mittaan meneviä.

Näiden sääntömuutosten valmistelu on alkanut jo vuonna 2015. Sääntömuutokset on tehty kilpailuttajien ja kasvattajien toiveiden pohjalta ja niiden perimmäisenä tavoitteena on tukea rotumääritelmän mukaisten mittaan menevien whippetien asemaa kilpailutoiminnassa, kuitenkaan sulkematta ylikorkeita pois kilpailuista. Muutoksilla toivotaan kilpailuista entistä jännittävämpiä ja pyritään kannustamaan myös mittaan menevien whippetien kilpailuttamista. Tämän hetkinen koiramäärä (vuonna 2016 radalla kilpaili 165 eri whippetiä) mahdollistaa nämä sääntömuutokset hyvin.

W-H:n kilpailutoimikunnan tavoitteena on ajaa rotujärjestön sisällä koko rodun pitkän tähtäimen etua kilpailutoiminnan suhteen.